Alvast een voorproefje

De scholen zijn weer begonnen. Hoewel ik al jaren niet meer voor de moeilijke keuze sta welk vak te kiezen, waar te gaan zitten en welke SCHOOLAGENDA ik moet kopen. De keuze voor DE jaaragenda blijft nog steeds een lastige. 

Vorig jaar kreeg ik van manlief een agenda, ‘de KILLERBODY’. Heel lief zo’n cadeau…maar niet helemaal wat ik zelf zou hebben uitgezocht (sorry). Onder het mom van ‘een gegeven paard’, liep ik dit jaar een beetje benepen met de KILLERBODY onder mijn arm rond, terwijl mijn body (nog) niet ‘dodelijk’ is.

Papier

De agenda voor volgend jaar ga ik zelf kopen (manlief is al ingelicht). Een echte agenda, een digitale agenda is niets voor mij. Net als een e-reader, ik ril bij de gedachte.. Veel liever heb ik een boek met pagina’s die je kunt omslaan. Dat ook tastbaar op mijn bureau ligt. Maar welke dan? Ik heb een paar wensen/eisen:

  1. Geen lijntjes waar ik op moet schrijven.
  2. Elke week een nieuw plaatje om tegenaan te kijken.

Er zijn heel veel agenda’s die er aan de buitenkant prachtig uitzien. De teleurstelling is dan ook groot wanneer ik ze open sla en meteen met lijntjes geconfronteerd word. Dikke zwarte lijnen op witte saaie pagina’s zonder plaatjes. Of bijna nog erger: hetzelfde plaatje een kwartaal of maand lang weggestopt tussen de zaterdag en zondag. Nee!

Keuzes keuzes keuzes

De afgelopen jaren heb ik de volgende agenda’s versleten:

Lisbeth van Lintel agenda 20142014

De Psychologie-agenda. Handzaam formaat dat ook in mijn (kleine) tas past. Wel gelinieerd.. En geen plaatjes maar wel elke week een inspirerende quote of opdracht. Achterin is er nog plek voor extra papiertjes. Een elastiek erom heen met een leeslintje, klaar! En lekker in roze met afgeronde hoeken. De streepjes op de voorkant heb ik zelf met tape aangebracht.

Bekijk hier de psychologie-agenda voor 2019. Ondanks de lichte lijntjes, heb ik wel een voorkeur voor deze. Wat zou een psycholoog vinden van mijn geen-lijntjes-wens?

Lisbeth van Lintel agenda 20152015

De Pimpelmees agenda. Deze past nog net in mijn tas. Geen lijntjes maar wel met repeterende plaatjes. Voorin zijn er nog wat ‘goodies’ in een envelop. Groot pluspunt: elke week ruimte voor notities en tekeningen. En deze agenda kan ook plat openliggen, handig!

Bekijk hier de pimpelmees-agenda voor 2019.

Lisbeth van Lintel agenda 2016_groot2016

Een hele grote Franciens katten-agenda. Veel verschillende mooie katten tekeningen plus korte verhaaltjes. Gelukkig geen lijntjes. Achterin een plek om papiertjes op te bergen. Het kwam nog met stickers en ansichtkaarten. Doordat het een spiraal heeft, kan deze ook plat openliggen. Verder ben ik niet zo’n fan van de spiraal binding.

Lisbeth van Lintel agenda 2016_kleinOmdat deze van Francien toch te groot was voor in mijn tas en op bureau, heb ik nog een tweede ‘Never grow up’ agenda van New Edition erbij gekocht. Blijkbaar is New Editon een uitgeverij die  ook Pimpelmees spullen uitgeeft. En in 2016 dus zelf (eenmalig?) een agenda op de markt uitbracht. Leuk handschrift als typo en veel ruimte om te schrijven ondanks het kleinere formaat. Maar twee agenda’s tegelijk dat werkt niet voor mij..

Bekijk hier een van de Franciens katten-agenda’s voor 2019.

Lisbeth van Lintel agenda 20172017

De Wendy agenda. Leuke kleur kaft met mooi lettertype aan de binnen- en buitenkant. Geen lijntjes natuurlijk en met wel twee leeslintjes! Net zoals bij de Pimpelmees agenda is hier ook elke week veel ruimte voor extra aantekeningen en tekeningen. Ik kan geen agenda van Wendy van Dijk voor 2019 vinden. Misschien is ze over gestapt op een digitale agenda?

Lisbeth van Lintel agenda 20182018

De Killerbody agenda. Als er nu geen ‘KILLERBODY’ op de voorkant had gestaan, was het eigenlijk al goed geweest. Verder is het een beetje dikke, harde agenda. Wel veel schrijfruimte, maanddoelen, oefeningen en recepten. Een leeslintje maakt het af. Ook van deze agenda kan ik geen 2019 variant vinden..

2019

In dit lijstje mis ik de agenda van FLOW Magazine. Elk ander jaar had ik er toch iets op- of aan te merken, maar dit jaar gaat het er dan waarschijnlijk van komen. De Flow-agenda heeft veel ruimte om in te schrijven, mooie illustraties en is handzaam. Je kunt het hier bekijken. Ik heb de flow-agenda nog niet in huis gehaald.. Ik kijk nog een beetje rond voor het geval ik toch nog de mooiste en meest handige agenda voor volgend jaar tegen het lijf loop. En misschien heb jij nog een tip?

Update – een maand later

Ondanks de favoriet, Flow-agenda, knap ik toch af op de illustraties. Ze zijn erg mooi maar niet voor mij. Ik ga hoogst waarschijnlijk, 99% zeker voor de psychologie-agenda. Nep leren kaft, met lichte lijntjes, geen illustraties, wel handzaam en met tips&tricks voor het dagelijks leven. Ik ben eruit..

Wegens omstandigheden heb ik een tijdje niet mijn wekelijkse blog kunnen bijhouden. Deze hoort dan ook bij de serie ‘inhaal-blogs’ en is geschreven in week 40, maar geldt voor die van week 38.

Lisbeth van Lintel agenda01

Best goed advies!

Lisbeth van Lintel agenda