Blue Monday

Sinds 2005 heeft de derde maandag van het jaar het etiket van meest deprimerende dag gekregen. Dit jaar was 15 januari aan de beurt, sneu voor die dag. Ik heb me er niets van aangetrokken, want er ging iets leuks gebeuren!

Even terug naar de laatste weken van 2017. Dat was een drukke periode vol overleg, last minute aanpassingen, telefoontjes, mailwisselingen en heel veel uploaden van en naar Dropbox. En dat had alles te maken met een grote klus voor stichting DeBroekriem.

Steuntje in de rug

Deze landelijke community is in het leven geroepen voor en door werkzoekenden. Vrijwilligers – eventmanagers genoemd – organiseren workshops door het hele land. De workshops worden door experts op vrijwillige basis gegeven en ook de locaties stellen ruimte gratis beschikbaar. Deelnemers krijgen tips om werk te vinden en doen zo inspiratie op . Ik ben voor een blauwe maandag (pun intended) deelnemer geweest en heb veel aan de workshops gehad. Mede door DeBroekriem heb ik de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en ben ik voor mijzelf begonnen.

Tijdschrift

Een van de oprichters van DeBroekriem is Pieter. Hij had het idee om een tijdschrift uit te brengen, met als onderwerp wat zijn stichting doet en hoe deelnemers werk vinden. De content lag al klaar maar er was nog geen ontwerp. Pieter is mij toen op het spoor gekomen en vroeg of ik een tijdschrift zou willen ontwerpen. Jazeker! Samen met Olga Lundgren, ook grafisch ontwerper, ben ik er mee aan de slag gegaan.

Het was uitdagend en leuk om nieuwe rubrieken te verzinnen en content daarbij te zoeken. Olga en ik hebben het Pieter af en toe heel moeilijk gemaakt door ideeën op hem af te vuren en om nieuwe teksten te zeuren. Maar het was het waard! Teksten zijn gecorrigeerd, de laatste puntjes op de i gezet, beeldbewerking is afgetikt, illustraties zijn toegevoegd, check, check en dubbel check. En de deadline – die zoals een goede deadline echt kantje boord was – is gehaald!

Finale

Lisbeth van Lintel De Broekriem 2018Op een druilerige maandag in januari, stapte ik opgewekt en een beetje gespannen in de trein richting Utrecht. Op weg naar het Blue Monday festival van DeBroekriem. Daar aangekomen liet Pieter mij de dozen vol glanzend nieuwe tijdschriften zien, vers van de pers! Snel doorgebladerd en alles zag er goed uit, jipee! Iedereen die op deze bijzondere dag aanwezig was, kreeg na afloop van twee workshops, een goodiebag mee met het Broekriem magazine! Nu ik er aan denk, ruik ik weer de geur van vers gedrukte papier.

Als kers op de taart mocht ik ook een stukje schrijven voor het tijdschrift. Ik sta op de laatste bladzijde, bescheiden in de coulissen verstopt.. Nou ja bescheiden, wel met een hele grote foto. 🙂

Interesante links:

Óceaan desing van Olga Lundgren

Stichting DeBroekriem

Lisbeth van Lintel blue cat