Creatief met tuin

Wat is het warm hè? Te warm voor school, werk, eten klaarmaken. Liever zit ik gewoon in de achtertuin lekker te tekenen of met een goed boek. Ik heb er weer eentje: ‘Een kleine eetbare tuin met vaste planten’. Tuinieren saai? Soms. Een boek over tuinieren saai? Dit boek niet!

Samenwerking

Op de Libelle zomerweek heb ik de auteur van het boek ontmoet. Madelon Oostwoud, een enthousiaste en lieve vrouw. Ze is stylist en ontwerper. Madelon heeft zelf een kleine tuin en heeft dit boek geschreven omdat er nog geen Nederlands naslagwerk over permacultuur was. Permacultuur komt neer op samenwerken met de natuur. Die samenwerking met je tuin begint door te kijken naar de grondsoort en hoeveel zon er in je tuin komt. Dan kun je bepalen welke planten het goed gaan doen. En dan kun je een moes- en siertuin in 1 ontwerpen die weinig onderhoud nodig heeft. Weg met die grindbakken, kom maar met de eetbare plantjes!

Impressie

Hieronder een impressie van mijn tuin met eetbare plantjes. Het is een filmpje van hoe ik mijn tuin van bovenaf getekend heb.

Warm hè? Maar de blog voor deze week is er, het werk ligt niet stil en mijn maag begint te knorren. Geniet van het weer en van de tuin!

Lisbeth van Lintel tuinboek

Met een groet van Madelon!

Ik zie dat ik wel weer mag schoffelen.. en mijn nagels mag lakken.