Curling

Een van de tips die een (startende) ondernemer telkens krijgt is: ga netwerken! Er zijn dan ook heel veel netwerkorganisaties, borrels en bijeenkomsten waaruit je kan kiezen. Van de BitterBallenBorrel via de Club van 25, met een uitstapje naar de BNI tot de Walk&Talk en Open Coffee.

Uit bovenstaande rijtje heb ik er al paar bezocht. Daarnaast ben ik een aantal keer bij een netwerkbijeenkomst van het NIVO geweest. De slogan ervan is ‘Netwerken met een professionele & persoonlijke insteek’ – Voor ondernemende vrouwen met ambitie… Dat laat ik me geen twee keer zeggen en ik ben dus lid.

Blote voeten

Bij netwerken moet je niet denken aan het zo snel mogelijk uitdelen van visitekaartjes en het maken van afspraken. Dat is not done. Je kunt het wel doen hoor, maar wat voor nut heeft het als de ander jou niet kent? Niet weet waar je blij van wordt of wat je goed kan? Of belangrijker nog, wat jij voor een ander kan betekenen. Als NIVO-lid ben ik onder andere bij een inspirerende lezing van de ‘zakenvrouw van het jaar 2017’ geweest. Ook heb ik samen met de andere dames het Blote-voetenpad in Bovenkarspel gelopen. Verder heb ik nog mee gewandeld met een stadstour plus een smakelijke lunch genuttigd in Hoorn en ook nog op de warmste dag van het jaar een boottocht door de grachten van Enkhuizen gemaakt. Zo leer je elkaar wat beter kennen en wie weet – waar iedereen uiteindelijk op hoopt – vloeit er op den duur toch nog een leuke klant/opdracht/contact uit.

Borrel

Begin dit jaar ben ik op uitnodiging van Jong HOC bij de nieuwjaarsborrel van de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) aangeschoven. En hoe gezellig dat ook klinkt, het was lastig om mensen te leren kennen. Je staat toch in een overvolle kleine ruimte met een glas wijn met de persoon naast je te schreeuwen – ik bedoel – te kletsen. Met hoofdpijn en een schorre keel droop ik weer af. Afgelopen week kwam er een herkansing. Dit maal was de bijeenkomst op schaatsbaan de Westfries. Optisport die deze schaatsbaan in beheer heeft, ontving iedereen hartelijk en hield een bedrijfspraatje. Samen met mijn overbuurvrouw Karin (onderneemster van onder andere het eerder genoemde Blote-voetenpad) schudde ik braaf wat handjes en stelde ik mij netjes voor. Er heerste een ontspannen sfeer ondanks dat Sven Kramer op een enorm scherm voor de vierde keer het weer ging proberen zijn gouden plak boekje vol te krijgen.

Curling

Er stond naast het tv-kijken nog iets actiefs op het HOC-programma: Curling! Nog nooit gedaan en toch wel een spannend. In kleine groepjes namen we het tegen elkaar op. Mijn team bestond uit buurvrouw Karin, accountant Piet, een advocaat en een autoverkoper (Sorry heren, dat ik jullie namen vergeten ben, volgende keer toch maar visitekaartjes uitwisselen). Na het oefenen begon het echt werk. Curling is een soort combi van jeu de boules, bowlen en sjoelen met spikes onder je schoenen aan. In elk geval hadden we het leuk op het ijs en werden ‘we’ uiteindelijk zesde (van de negen teams). Na afloop was er lunch en keken we naar het verlies van Sven. Even later gingen buurvrouw en ik toch weer tevreden naar huis. Want ook dat is netwerken, gewoon gezellig lol hebben en af en toe uit je comfort zone komen.

Links:

Blote voetenpad 

NIVO

Jong HOC

Schaatsbaan de Westfries

Lisbeth van Lintel curling