Dingen die ik in de winkel mis

Nederlanders worden steeds positiever, het stond in de krant dus het is waar. Ik vind het fijn dat het zachtjes regent terwijl ik dit typ. Rustgevend vond ik het ook dat gisteren bijna alle winkels dicht waren. Ik eindigde alsnog in de enige AH super in de omgeving die open was en ging met meer naar buiten dan gepland, maar wel als verwacht.

Blijkbaar heb ik meer nodig dan dat ik denk. Het winkelaanbod groeit en groeit.. en toch als ik even mag klagen.. er zijn dingen die ik mis, die er vroeger (oh help) wel waren. Het ontwerp was goed en toch heeft iemand bepaald dat het niet meer verkocht kan worden.

#1 Leeslintje

Ik houd een dagboek bij in – wat tegenwoordig – een bullet journal heet. Ik ben al aan mijn tweede journal toe en doe mijn best om niet alleen maar pagina’s met tekst, maar ook met bulletachtige zaken te vullen. Mijn tweede boek is dezelfde als de vorige. Weliswaar met een iets andere voorkant en wat blijkt.. dit keer zonder leeslintje. De vorige had er zelfs drie maar de nieuwe moet het zonder een ingebouwde bladwijzer doen. Ik vraag me af waarom. Het is van dezelfde uitgever (muscreatief.nl), de indeling is identiek, het formaat hetzelfde en toch geen lintje. Was het katoen op? Is de binder het vergeten? Ik ga het Mus vragen..

#2 Pen van de Hema

Wat schreven die zwarte Hema microschrijvers toch lekker! Jarenlang heb ik er mee geschreven, getekend, op gekauwd en mee gekrabbeld. Met een penseel en wat water, kon je de inkt als waterverf gebruiken wat een leuk effect gaf. Tot ik ze niet mee kon vinden in de buurthema. ‘Uit het assortiment’, was het verweer. Ik heb nog een lading pennen kunnen inslaan door andere filialen af te stropen. En toen was het op. Er waren andere micropennen te koop die niet zo fijn waren als de oude.. Nu schrijf en schets ik met de veel duurdere Pigma micron-pennen, ook fijn maar af en toe met weemoed.

#3 Schep in vogelvoerbak

Een klein tuintje, twee katten en toch een invasie aan tuinvogels met dank aan vogelvoer. Ik koop het voer bij de Welkoop in zakken van 5 kilo. Ooit heb ik de duurdere plastic bak met 5 kilo vogelvoer gekocht vanwege de uitsparing in de deksel waar een handige schep in zat. Ik wilde laatst nog zo’n bak met schep en de oplettende lezer raadt het al, niet meer te vinden. Argh!

#4 Glazen bloempot

Als laatste in deze korte en onvolledige opsomming iets waarvan ik echt niet begrijp waarom het niet meer te vinden is, namelijk de glazen orchideeën-pot. ‘Maar die is er toch?’ hoor ik je denken. Orchideeën houden van licht bij de wortels en van een goede afwatering. Hoe fijn is het dan om een aantal jaren geleden bij de Action een glazen pot te vinden met afwateringsgaten aan de onderzijde (en natuurlijk met glazen schotel). Het lijkt zo logisch en toch heb ik het daarna nooit meer kunnen vinden. Twee van mijn orchideeën mogen in de luxe glazenpotten, de rest moet het doen met natte voeten in het donker.

Dit waren ze dan, een paar dingen die ik in de winkel mis. Is er iets wat jij altijd kocht en nergens meer kan vinden of wacht je nog op een bepaalde uitvinding? Laat het me hieronder weten.

Lisbeth van LIntel bullet journal