Even geduld a.u.b.

Eergisteren heb ik een bonnetje ingeleverd. Dit bonnetje woonde al een half jaar in mijn portemonnee. Het had net alle muren geverfd en behangen en dacht dat ze voor altijd bij mijn geld zou blijven. Totdat ik toevallig de winkel tegenkwam waar ik het bonnetje mocht ruilen voor een ring. Geen diamanten – maar een ijzeren – om kaartjes aan te rijgen. Flow magazine geeft namelijk begin elk jaar een tijdschrift uit met daarin 365 kaartjes waarmee je een kalender kunt samenstellen. En dan is zo’n ring wel handig.

Lisbeth van lintel start

Met een werkende kalender bij de hand, is het ook leuk om de dagen van het afgelopen half jaar door te lezen. Een van de quotes sprong er voor mij uit:

The start is what stops most people.

Het begin is het aller moeilijkst. Ik weet nog dat ik voor een nieuw schooljaar mijn net opgehaalde boeken doorbladerde. Moest ik dat allemaal leren en ook nog begrijpen?? Pfff. Gelukkig werd zo’n schooljaar in semesters, weken en uren opgedeeld. En dat is de gouden tip voor alles waaraan je begint. Deel het op in stapjes. Zo blijft het leuk en stel je jezelf open om te leren of te nieuwe inzichten te komen.

Skillshare

Over leren gesproken, een site die ik helemaal top vindt om nieuwe technieken onder de knie te krijgen op gebied van photoshop, illustrator, /Wordpress etc. is de site Skillshare. Volgens mij kun je een proefmaand draaien, waarna je kunt kiezen om abonnee te worden. Skillshare is door en voor creatievelingen die met filmpjes geduldig uitleggen waarom ze doen wat ze doen. En belangrijk: ook hoe je van ze kan leren. Mijn laatste les/project is animatie in photoshop. Ik heb de neiging om nu meteen erbij te zeggen dat het resultaat heel basic is. Maar daar gaat het niet om. Ik heb een begin gemaakt en ik ben weer wat kennis rijker !

Zie hier:

Eerste schets:

Lisbeth van Lintel schets move

Manlief vond dat ik wel erg veel geduld heb – 6 maanden lang met een tegoedbon op zak. Wat kan ik zeggen.. ik ben een geduldig persoon. Ik heb jaren gewacht tot het moment daar was om een camera te kopen die ik helemaal het einde vond. En… schat, ik heb jaren gewacht op jou 😉

Links

Wil je ook een abonnement op Skillshare Premium? Ik mag je 2 maanden een proefabonnement geven (en ik krijg dan een maand gratis). Mail je mailadres naar mij toe en ik stuur je de link.

Ja, leuk dat wil ik!

Nee, ik ga zelf wel op Skillshare neuzen