Hiep hoi Herfst!

Het is weer Oktober! Wat fijn vind ik dat. September heeft me veel te lang geduurd.  Nu is het zo ver.. Ik houd van de herfst. Van de boswandelingen, het knus binnen zitten, vallende blaadjes en de kat op schoot, enkele dingen die Oktober voor mij een fijne maand maken. Er komt nu nog iets bij: Inktober.

Tekenen

Inktober is een redelijk nieuw fenomeen. In 2009 nam een zekere Jake Parker zich voor om een maand lang elke dag een inkt tekening te maken. Met als doel om positief met tekenen aan de slag te gaan. Bijna tien jaar later is het een internationale en terugkerende actie.

Regels

Er zijn niet veel regels bij Inktober maar wel een paar. Dit zijn ze:

  1. Maak een tekening met inkt (of gebruik iets anders)
  2. Post deze tekening (op social media of op je koelkast).
    Doe dit elke dag tijdens de maand Oktober. Of teken elke week iets of een halve maand. Het gaat erom dat je iets doet met tekenen op een regelmatige basis.
  3. Gebruik de Hashtag #inktober en #inktober2018 (tenminste als je wilt dat anderen die deze actie volgen je werk ook kunnen bekijken).
  4. Herhaal stap 1 tot en met 4.

Onderwerpen

Er is een officiële lijst van Jake Parker met onderwerpen voor de hele maand. Je mag het gebruiken als onderwerp of zelf iets bedenken. Daarnaast zijn er ook andere lijsten die op Inktober gebaseerd zijn. ProCreate – tekensoftware voor op de iPad heeft komende maand oktober een digitale Inktober met de eigen hashtag #ProcreateInktober.

De officiële onderwerpen lijst:

De onderwerpen-lijst van Procreate:

Plan

Ik ga kijken hoever ik kom deze maand met tekenen en welke van de twee lijsten ik ga volgen (of doe eens gek: allebei). Ik ben al begonnen met als nummer 1 de Groene knolalamiet, een zeer giftige paddestoel. En een plant die bij mij op de vensterbank staat.

Doe je mee?

ps (Inmiddels is de Procreate Inktober actie uit de lucht.. Het was blijkbaar niet geregeld met Jake Parker.   Hij heeft sinds een tijdje een dikke deal met software gigant Adobe, en dat bijt elkaar.. We kunnen nog wel vrolijk verder met de officiële Inktober van Jake)

Lisbeth van Lintel inktober poisonous_01

Lisbeth van Lintel procreate plant01