Kipster

Het bestaat al sinds afgelopen herfst 2017, maar pas enkele weken geleden zag ik, de Kipster! Het valt op met z’n blauwe verpakking en is alleen bij de Lidl (in de filialen van het west Nederland) verkrijgbaar.

Al jaren koop ik biologische kippeneieren. Ik vind kippen leuke huisdieren en ik gun zo’n ei een blije kippenmoeder. Het verbaasd mij nog steeds als ik iemand gedachteloos een eierdoos zonder 3 sterren zie pakken. Ja het is wat goedkoper, maar het gaat niet om euro’s maar om centen.

Design

Lisbeth van Lintel Kipster logoOm bij het logo te beginnen, deze vind ik geweldig. Eenvoudig, fris en ik word er blij van. De blauwe doos valt zoals gezegd goed op. Ik vraag mij af waarom er voor deze kleur gekozen is, is dit hip? De naam Kipster vind ik grappig en kan nog net. Het is bijna flauw maar in combinatie met zo’n stoere kip op de verpakking vind ik het leuk gevonden. Wat ik ook mooi vind zijn de ‘Kipster’ stempels op elk ei. Dat maakt het toch nog een tikkie specialer.

Lisbeth van Lintel Kipster ei

Waar ik een beetje minder vind, is dat er maar 5 eieren in zitten. Normale kleine verpakkingen tellen er zes. Dat kan kopers tegenhouden, je krijgt toch minder.. Maar volgens de Kipster site gaat de verkoop supergoed.

Het doosje gaat door het langwerpige format wat lastiger open, maar past wel perfect in de koelkastdeur.

Anders

Wat maakt deze eieren verder anders dan het ‘gewone’ 3-ster ei? De smaak is prima, ik had wel het idee dat de dooier iets lichter van kleur is. Verder gaat het om het voer wat deze kippen krijgen, het is niet biologisch maar wel recycle-voer van de bakker. En de haantjes worden niet meteen gedood maar mogen na 15 weken Hanenburgers worden bij de super. ‘Nuttig’, maar toch alsnog dood.

Over het geheel genomen, wordt ik toch wel blij van dit ei, en koop ik het de volgende keer weer. Missie geslaagd voor de Kipster!

Waardering

Een 8! (Het was een 7 maar nu ik het zelf nog een keer lees, vind ik dat de Kipster wel wat meer verdiend heeft)

Links

Kipster boerderij

Lisbeth van Lintel Kipster