Kleurenbom

Ben ik net bezig met het ophangen van de was, zie ik uit mijn ooghoek een boek liggen. En niet zo maar een boek, nee maar het ‘DOEMAAR boek voor de Fens’. Hoe dit op mijn zolder terecht is gekomen, ik heb geen idee. Nou eigenlijk wel, manlief houdt van rommelen en heeft dit vast ergens opgeduikeld om weer te verkopen.

Terug naar Doe Maar. Ik was geen ‘Fen’. Misschien omdat ik qua leeftijd nog jonger was dan de echte fans. En daarbij had ik een gruwelijke hekel aan de kleurencombi van de groep: roze/groen. Ook de schoolvlag van de Montessorischool in de combi blauw/geel vond ik spuuglelijk. De jaren 80 was het decennium van de harde vloekende kleuren. De liedjes van DM vond ik wel weer grappig, echt te jong dus.

Party

Afgelopen zaterdag was ik op een jaren ‘70/’80/’90 feest. Kleding in harde jaren 80 kleuren is in alle tinten van de regenboog voorbij komen dansen.

Kanariegeel, fluorescerend roze en hard blauw. Waren de kleuren vroeger echt zo? Zijn de foto’s in mijn ouders album zo vervaagd? Verder heb ik een leuke avond gehad in mijn zwart zilveren broekpak – ook heel eighties. Het enige wat ik achteraf miste, was Doe Maar.

Trend

Kleur in ontwerp is hot! Kleur mocht altijd wel maar nu het mag weer vlammen en kleuren mogen samen in (gekke) combinaties. Denk aan de nieuwe stijl van Dropbox, talk of the town. De combinatie roze/groen ben ik nog niet tegengekomen. Doet u die maar.

Kleurgebruik dropbox

Lisbeth van Lintel Doemaar