Macro fotografie – vervreemding en verwondering

Ik ben heel blij met mijn Olympus OM-D camera. Het ziet er kek retro uit en het fotografeert prima! Naast de camera ben ik ook erg blij met mijn macro voorzetlens. Ik houd erg van macrofotografie. Foto’s leggen de werkelijkheid vast. Daarom is het zo leuk om dan toch te verassen door keuze van onderwerp en standpunt.

Tot de tijd dat ik een super de luxe (en erg dure) macro lens aanschaf, schiet ik graag van dichtbij met het handige voorzet lensje. Officieel heet het: Olympus Macro converter MCON-P02. Drama was het dan ook toen ik afgelopen week tijdens mijn vakantie in Dwingeloo er achter kwam dat ik het niet bij me had. De telelens was wel in de koffer gedoken en daarmee kan ik ook kleine onderwerpen dichterbij halen. Maar ik merkte dat ik het zelf ook leuk vind om met mijn neus bovenop een bloem of tor te staan. Helaas pindakaas voor deze keer. Ondertussen spaar ik gewoon door voor een ‘echte’ macrolens. Een goed alternatief is de tussenring. Net een stapje meer dan de voorzetlens en veel goedkoper dan een macrolens.

Voorbeelden

Hier een paar van mijn macrofoto’s waar ik trots op ben. Tip: klik op de foto’s om ze groter te zien.

Lisbeth van Lintel Mestkever

De mestkever als eerste. Deze prijkt ‘larger than life’ als tuinposter in de achtertuin.


Lisbeth van Lintel Blauwtje

Een blauwtje, wat een prachtige vlinder is dit. Deze vloog bij De Cocksdorp op Texel rond.


Lisbeth van Lintel Morgenster

Bloemen doen het ook altijd goed van dichtbij. Dit is een uitgebloeide Morgenster. Groter dan de Paardenbloem. Alleen al om de naam, een prachtplant.


Lisbeth van Lintel rupsje

En als toegift nog een rups waarvan ik de naam alweer vergeten ben.

Ik krijg bij het bekijken van deze foto’s weer zin om naar buiten te gaan. Veel plezier deze week, het wordt mooi weer. Lig je dus op je handdoek in de tuin / strand / waar dan ook, kijk om je heen en verwonder je. Dan droom ik nog even verder over macrolenzen enzo..

Mijn wenslijstje..

Mijn voorzetlensje 

Een tussenringset

De macrolens..

Lisbeth van Lintel macro