Perfectionisme en met de groeten uit Texel

Is het nu Texel of Tessel? Hoe dan ook, ik was afgelopen weekend op dit mooie eiland. Ik ben door het reizen 1 dag te laat met deze post. Ai, wat erg! Of juist een goed moment om een gesprekje aan te gaan met Miss Perfect.

Perfectionisme is zo’n schooljuf die met de vinger bij de klok misprijzend op me neer kijkt. En het maffe is dat ikzelf die strenge juf ben. Dus Miss Perfect, vind je het erg dat ik een dag later – dan dat ik met mezelf afgesproken heb – een blog schrijf? Ze antwoordt: “Lisbeth, moet ik je daar nog een antwoord op geven? Voel je niet mijn misprijzende blik in je nek priemen? Voel je je niet schuldig??.”

Ja dus.

Lisbeth van Lintel missP

Maar ho! Wacht even. Zijn er geen verzachtende omstandigheden? Ik was toch een heel weekend op Texel en kwam pas maandagavond thuis? Miss Perfect is weer aan zet: ”Oh gaan we nu met excuses en uitwegen komen? Je had gewoon tijd moeten maken, dan maar geen slaap. Je moet het ook zelf weten.. Maar ik had hogere verwachtingen van je.”

Ja, mijn perfectionisme is me er eentje hoor. Hoe deal ik nu met dit nare gevoel? Mijn oog valt op een ansichtkaart (promotiemateriaal van hotel het Anker, een tip voor op Texel). Achterop staat deze tekst:

Don’t Be afraid to live life.

Lief perfectionisme, bedankt dat je me helpt om doelen te halen en me niet alle dagen op de bank laat zitten Netflixen. Om goed je werk te kunnen doen, is het in jouw belang om zo af en toe de teugels te laten vieren. Om als een anker voor rust en kalmte te zorgen zodat ik trouw en met optimisme mijn eigen regeltjes kan naleven. Het leven is geen toneelstuk met een vaststaand script. Het is meer een werk in uitvoering met ontdekkingen, leermomenten, deadlines, lintjes die doorgeknipt mogen worden, in en uit comfort-zones stapjes, met lange lunchpauzes en vrijdagmiddagborrels.

Miss Perfect heeft natuurlijk altijd het laatste woord: “Ja dat is prima allemaal, maar ondertussen heb jij mijzelf in het leven geroepen, ik doe alleen maar mijn werk.” Goed, goed, ik ga al aan de slag.

“Mooi zo”. En ze glimlacht.

Ps.. Nu ze even niet kijkt, hier nog tipa voor een leuk verblijf op Texel:

Hotel het Anker van Texel

Ecomare

Museum Den Burg

In dit museum is een prachtige briefwisseling uit de 18de eeuw te lezen. Daarvan heb ik twee ansichtkaarten met fragmenten erop. Zie afbeelding van de ansichtkaarten.

LisbethvanLintel_groetenuittessel