Sauvignon Blanc

Zomertijd, vakantie, strand, bos, ontspannen, rosé en lange avonden. Over wijn gesproken, bij een bepaalde super hebben ze er een hele mooie. Ik pretendeer niet dat ik een wijnkenner ben. Maar het etiket vind ik al prachtig.

Ik ben bet type mens dat vorm en kleur van de verpakking bijna even zwaar vind wegen als de kwaliteit van het product zelf. Ik ga – zeg maar – voor het totaal plaatje. Er zijn vele lekkere wijnen en er zijn ook veel mooi versierde flessen. Deze viel mij extra op, omdat het om een zogenoemde ‘huiswijn’ gaat. Meestal wat goedkoper dan de rest.. En dan toch met zo’n mooi etiket. Kijk zelf maar:

Lisbeth van Lintel_etiket

En wat blijkt, deze wijnen – het zijn er meer – bestaan al een paar jaar. Ze heten zelfs de ‘letterwijnen’. Ik vind ze prachtig. De Sauvignon Blanc laat een schip, een octopus, citroen en een vis zien. Waarschijnlijk gaat het om een aanwijzing waar deze wijn lekker bij te drinken is. De Merlot (rood) heeft namelijk een etiket vol met vleesverwijzingen. Ook de Cabernet Sauvignong (rood), Cabernet Merlot (rosé), Chardonnay (wit) zijn mooi.. Nu pas ontdekt dus, misschien omdat manlief bij de grote concurrent werkt? Denk het wel ja 😉

merlot_Volkskrant

Zoals gezegd, ik ben geen wijnkenner, (ik vind ‘echinacea force’ al lekker smaken), daarom hier nog een recensie uit de Volkskrant over de inhoud van de fles:

Lekkere wijn

Geniet!