Schrijfcafe

Mijn plan om elke week een blog te schrijven, viel in week 11 door omstandigheden in het water. Alsnog een korte update. Dit keer over de Haiku.

Waar ik vroeger al van hield, vind ik nog steeds leuk om te doen; tekenen, verhaaltjes bedenken/schrijven, buiten spelen, lezen en toneelspelen. Ik kan af en toe een behoorlijke drama-queen zijn, ik houd van buiten in de natuur zijn, ik teken nog steeds en het schrijven probeer ik elke maand bij te houden tijdens het schrijfcafe van Carla van den Hombergh in Enkhuizen.

Natuur

Afgelopen keer (16 maart 2018) was het onderwerp van onze schrijfsessie hetzelfde als die van de Boekenweek namelijk: Natuur. Helemaal top! Naast het schrijven van een elfje, een ode en een fanbrief aan iets in de natuur, was er ook aandacht voor een bijzondere vorm van schrijven, de haiku.

Haiku

Volgens Wikipedia is een haiku (俳句) een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

Ik weet niet of de Japanse karakters een op een overeenkomen met ‘onze’ lettergrepen, het is wel een bijzondere schrijfvorm. Rekenen en spelling in een.

Hier volgt mijn eerste Haiku ooit..

een meerkoet ploft neer
groene tenen in het gras
oostenwind ligt stil

Info

Voor meer informatie over het schrijfcafe, mail Carla:

c.vandenhombergh@quicknet.nl

Lisbeth van Lintel Meerkoet