Spaar je mee?

Barbiepoppen, voetbalplaatjes, knopen, koeienmokken, er valt van alles te sparen. Het blijkt dat wij Nederlanders een spaarzaam volkje zijn. Ik heb gehoord dat dat ook de reden is waarom er zo veel spaaracties in winkels zijn (of is het een kip-ei verhaal?). Ook ik spaar mee: bij de super voor de Artis (pas nog geweest), waterflessen voor regenlaarzen (zie foto!) en zegels voor etentjes in restaurants of vers-houd-dozen (check, dubbel check).

Gratis

Met de ‘gratis’ waterkoker ben ik ook heel blij. Nou ja gratis.. Ik heb er liters thee voor moeten drinken om de zegels te kunnen sparen. Ik drink nu gewoon maar door dankzij de nieuwe waterkoker, wie weet krijgt manlief ooit zijn super deluxe koffiebrouwerij.

In het diepe

Afgelopen zomer heb ik een ontwerp mogen maken voor een gemeenschappelijke actie van een aantal supermarkten in Heiloo. Het concept is bekend: bij aankoop van boodschappen voor bedrag X, krijgt de klant een sticker/zegel. Met 20 stickers op een spaarkaart was de ijverige plakker klaar om – in dit geval – in het plaatselijke zwembad te mogen springen. Een superleuke actie tijdens de warme zomermaanden! Ik vond het een erg leuke opdracht om over na te denken en voor te ontwerpen.
De actie is inmiddels voorbij, dus kan ik hier nu de stickers en spaarkaart laten zien. Zelf heb ik niet aan de actie meegedaan.. Ik woon net te ver van Heiloo en ik houd erg veel van zwemmen in de zee.

Lisbeth van Lintel AH Heiloo

Wegens omstandigheden heb ik een tijdje niet mijn wekelijkse blog kunnen bijhouden. Deze hoort dan ook bij de serie ‘inhaal-blogs’ en is geschreven in week 40, maar geldt voor die van week 39.