Stil

Nu dat de koude schrale oostenwind van Februari vervangen is door de wat mildere gevoelstemperatuur van Maart, wordt het wat aangenamer om buiten te sporten. Komend voorjaar ben ik weer van plan om het jog-schema van Evy Gruyaert af te vinken. Goed voor lijf en leden! Get those juices flowing!

Stil

Ondertussen zit ik niet stil hoor. Hoewel… ik zit – nu ik dit typ – letterlijk stil. Wanneer ik werk, zit ik stil. Beantwoord ik een mailtje, ik zit stil. Ben ik met een ingewikkelde foto-bewerking bezig, ik zit toch.. stil. En dat is niet goed. Niet goed voor de creativiteit en niet goed voor mijn rug. Vorig jaar ben ik een paar keer pijnlijk door mijn rug gegaan. Met als gevolg dat ik voor het eerst in mijn leven bij de fysiotherapeut ben geweest. Na een aantal weken vol met rugoefeningen, ging het gelukkig weer stukken beter. Maar de fysiotherapeut benadrukte wel dat bij een zittend beroep als de mijne – grafisch ontwerp – , ook een levenslang risico op rugproblemen hoort. Fysiotherapeuten hebben het er maar druk mee. Tijd voor een plan!

Rugfit

Het is een simpel plan, eentje waar ik al een aantal maanden zoet mee ben. Het plan heet ‘Rugfit’ en is te volgen in de sportschool bij mij om de hoek. Sommige sportschool-bezoekers kijken een beetje neer op ‘Rugfit’. Misschien omdat de gemiddelde leeftijd 60+ is? Ik haal het gemiddelde wel wat omlaag, maar het is en blijft een wat grijze groep duiven die – zo op het eerste gezicht – rustig ‘simpele’ oefeningen doen op muziek. Schijn bedriegt.. Ik heb een weekje die ‘simpele oefeningen’ overgeslagen. Het was een gevalletje ‘druk, druk, druk’. En ja hoor.. Ik sta op vanachter mijn computer, stram en stijf, buk voorover om de kat te aaien en “Auw”. Daar ging mijn rug.. Gelukkig niet zo erg als de eerste keren, maar wel zo dat ik weer wist waarom ik ook al weer op Rugfit zit.

Flow

Ditmaal dus trouw weer naar de les toe ondanks drukte of laat ik zeggen: vooral in tijden van drukte. En dit keer met een nieuw voornemen voor thuis, eentje die goed is voor alles. Ik ga een alarm zetten dat om het uur afgaat en mij de gelegenheid geeft om vanachter mijn bureau te kruipen. Zodat ik mijzelf de tijd gun om even te bewegen, te dansen, te hoela hoepen of wat dan ook. Als ik maar beweeg en actief bezig ben. Keep those juices flowing! I hear you!!

ps (Ondertussen schuift dit voornemen ietsjes op.. ik ben op dit moment grieperig en al heel bij dat er weer een blog staat!)

Lisbeth van Lintel Nieuwsbrief