Thee

Ik drink geen koffie, ik drink thee, liters thee. Er zijn veel soorten en merken thee, van huismerk groene thee tot biologische Oolong van Simon Lévelt. Mij maak je blij met Earl Grey en dan gewoon van het merk Pickwick. De lokale koffie- en theeboer trekt er zijn neus voor op. Af en toe doe ik eens gek en drink ik een kopje thee van het merk Yogi of Pukka: zulke mooie verpakkingen en niet te vergeten aparte smaakjes. Pickwick kan niet achter blijven.

Boodschap

Mijn pakje Earl Grey komt als een grijs doosje binnen, zoals het hoort voor de grijze graaf. Maar opeens wacht er aan de binnenkant van het pakje een vrolijk dierenbos op mij. Wat leuk! Ik moest er wel drie pakjes voor open maken voordat ik mij afvroeg of het misschien een persoonlijke boodschap van Pickwick voor mij. was  Medium is the message. En dat klopte!

Bos

Pickwick heeft een nieuwe theelijn sinds de zomer 2017: Joy of Tea, in verschillende smaken. Daar is nu mijn favoriete smaak aan toegevoegd. Snel heb ik een van de Tea Joys in huis gehaald, de Earl Grey natuurlijk. Het pakje ziet er in het echt nog vrolijker en kleuriger uit. Opgetogen maak ik het doosje open > oho te laat, ik heb de perforatie inkeping tussen alle kleuren en dieren gemist. Nou ja, geeft niets. Wat wel geeft is de plastic verpakking waarin 15 theezakjes zitten. Ook de theezakjes zelf zijn van kunststof.. Ik lees nergens dat het biologisch afbreekbaar is. De plastic verpakking is mooi vormgegeven met een witte tekening van hetzelfde bos. Dat dan weer wel.

Lisbeth van Lintel Joy

Proef

Door al dat moois vergeet ik bijna de thee zelf. Ik zet een kopje en laat het trekken. Wanneer ik mijn mok pak, ben ik even vergeten dat dit een belangrijke test is en drink ik het gewoon leeg. Achteraf bedenk ik me dat ik het dus niet lekkerder of viezer vond dan mijn gewone thee. Is dat nu goed of slecht? Deze graaf had wel beetje anders of pittiger mogen smaken dan de standaard thee. Bij een tweede, wat aandachtigere test, proef ik inderdaad de citrusvruchten die erin horen te zitten. Maar niet overtuigend genoeg om nu over te stappen. Bij de Joy of Tea is het de verpakking en het plastic waarvoor je betaalt, niet perse voor de smaak. Misschien moet ik nog maar een kopje thee drinken en even helemaal niets doen behalve ontspannen en genieten. Zo hoort eigenlijk elk kopje thee gedronken te worden. Heerlijk!

Voor theeleuten;

Joy of Tea smaken

Simon Lévelt

De lokale koffie- en theeboer

Lisbeth van Lintel earl-grey