Valeriaan

Een theevrouwtje kun je mij zeker noemen. Als er iets is wat bij mij in de top-3 dranken op alle plaatsen staat – dan is dat thee. Earl Grey thee. Ik ben deze Graaf zeer dankbaar voor dit bakje troost, opkikker, verwarmer en dorstlesser. Daarnaast vind je in mijn theekist voor gasten en mijn katten heus nog wel andere smaakjes. 

Huh? Ja, katten. Bij toeval kwam ik er achter dat mijn twee poezelige vriendjes soms wel heel veel belangstelling hebben voor de inhoud van mijn theemok. Deze interesse wordt opgewekt tijdens de sporadische momenten wanneer ik zin heb in een slaapverwekkende substantie met de veelzeggende naam ‘Slaap Lekker’-thee. Want wat is het geval? Deze thee bestaat uit Kamille, Lavendel en het door katten zo geliefkoosde en slaapverwekkende kruid Valeriaan.

Kattenliefde

In het Engels staat Valeriaan ook bekend als Cat’s love (kattenliefde), de Duitsers praten over Katzenwurz (katten – euh – wurz?) en de Fransen hebben net als wij Nederlanders de bijnaam kattenkruid (Herbe aux chats) eraan gegeven. Ik leg af en toe een theezakje Slaap Lekker op de vloer en mijn katten gaan er aan snuffelen, likken, bijten, overheen rollen en languit naast liggen. Ze worden er rustig en heel gelukkig van.

My Goodness

Pas geleden kocht ik weer eens de Slaap Lekker thee en zag ik dat de verpakking van de Pickwick lijn ‘Herbal Goodness’ helemaal vernieuwd is. Goodness is eraf, alleen Herbal is nog leesbaar, wat nog meer? Als ontwerper vind ik het altijd leuk om te zien wat er veranderd is en wat ik er dan van vind.

Links voor en rechts na:

Lisbeth van Lintel theedoos

Voor de restyling had ik niets op de theedoos aan te merken. En toch.. Nu ik ‘voor’ en ‘na’ met elkaar kan vergelijken.. Is een afbeelding van een kussen dan wel meer voor de hand liggend bij slaapthee dan een uil, maar is die uil veel leuker om te zien en meteen al dromeriger. Een gevalletje storytelling! Vier zaken die mij verder opvallen:

  1. Het logo is wat kleiner geplaatst bij de nieuwe verpakking. Hoewel het ‘fliebeltje’ van de tweede Pickwick ‘K’ nog steeds is uitgestanst bij de klep. Vreemd..
  2. De thee-zet-instructie is een silhouet geworden. Mooi!
  3. De spaarpunten zitten nu verstopt onder de deksel. Gelukkig maar voor deze spaarder.
  4. De bloem Valeriaan is prominenter geplaatst en de algehele kleur is van lichtgroen in lichtblauw veranderd. Kruidiger en meer een samenhangend geheel.

Lisbeth van Lintel zijkant theedoos

Nu ik er zo naar kijk, begint dat oude hoofdkussen mij te irriteren. Zo’n groot blauw vierkant, moet dat een kussen voorstellen? Dan veel liever die slapende uil bij het theedrinken. Hoewel dat wel een beetje vreemd is, uilen slapen toch niet ’s nachts?
Voor de volgende vernieuwing stel ik dan ook een knipogende uil voor. Zodat je tijdens het dromen nog kunt denken: wat er ook gebeurd, er houdt ergens nog iemand een oogje in het zeil. Mijn katten zal het niet veel uitmaken, die slapen bijna altijd. De lieverds!

Lisbeth van Lintel Harmony