Van schets tot patroon, een kijkje achter de schermen

Met een eigen bedrijf is het vaak hollen of stil staan. Qua werk dan, want ik heb altijd wel wat te doen. Of beter gezegd, als het met betaalde opdrachten even rustig is, en ik dus stil sta.. Dan sta ik stil bij wat ik doe, bij wat ik nog wil leren en wat mijn plannen zijn. Zo kan het gebeuren dat ik soms zo maar in iets nieuws rol.

Patronen

Een heel leuk project waar ik aan mee mocht doen is “Wallpaper Wednesday”. De opdracht: ontwerp een patroon en laat deze een hele woensdag delen door James&Co op instagram stories. En zoals dat gaat met stories, voor je het weet is het verhaal van de dag alweer voorbij. Het leek mij daarom een aardig idee om hier toch nog een ‘sneak after’ te laten zien 😉

De schetsfase

Lisbeth van Lintel_ipad

Mijn idee: ‘Laat ik eens een patroon maken met de Amerikaanse rivierkreeft in de hoofdrol. Want zo sla ik meteen twee vliegen in 1 klap. Voor de komende IVN West-Friesland expo “Exoten in Nederland’, wil ik ook dit dier tekenen’. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb snel even een plaatje van de desbetreffende kreeft gegoogled en de eerste schets in de app Procreate met mijn fijne Apple pen op de Ipad getekend.

Uitwerking

Met deze eerste schets onder mijn arm, is het tijd voor het programma Illustrator. De ruwe tekening heb ik daar met het pen-gereedschap opnieuw overgetrokken en bijgewerkt. Ik keek ook meteen naar waar de schaduwen op het lijfje moeten gaan komen. Dit zijn de dunnere lijntjes in de tweede schets. En als laatste fase: het inkleuren! Zie hier mijn Amerikaanse rivierkreeft van start tot finish.

Lisbeth van Lintel_kleuren

Patroon

Voor het ‘Wallpaper Wednesday’ project ben ik nog een stapje verder gegaan en heb ik een ‘patroonblok’ gemaakt. Ook heb ik de kleuren van de rivierkreeft iets aangepast. Het is nu een peulenschil om het patroon zo groot of klein te maken als dat nodig is. Zie bijvoorbeeld de mock-up van het meisje met t-shirt.. met mijn patroon erop! Tof toch? 🙂

Lisbeth van Lintel crawfish_origineel

Ik vond dit zo’n leuk project dat ik meer met patronen wil gaan doen. Een geheel nieuw idee? Nee, het zat al in mijn ‘wat-mooi-om-te-maken-ik-ga-er-een-keer-als-het-rustig-is-mee-verder’ laatje. En net als de Amerikaanse rivierkreeft, laat zo’n idee dat een kans ziet om te groeien, zich niet makkelijk terug sturen. Gelukkig maar voor mij.

Lisbeth van LIntel mock-up tshirt