Een nieuw jaar, een nieuw begin

De eerste maand van een nieuw jaar is een beetje zoals de maandag van een nieuwe week. Het beste is er maar gelijk in te ‘plonzen’. Rond de jaarwisseling ben ik lekker druk bezig geweest met een opdracht en het maken van een wintergroet-kaartje.

En het is een kaartje met een egel erop geworden. Want we hebben een egeltje in de tuin, zo leuk! Afgelopen zomer liep er al een volwassen egel rond met twee kleintjes. En een van de jonkies is nu waarschijnlijk de bewoner van het spiksplinter nieuwe egelhok. We checken regelmatig of er nog egelvoer is en vullen we het waterbakje bij. Want ook slapen egels in de winter, door ‘warme’ temperaturen kunnen egeltjes toch nog wakker worden uit hun winterslaap en dan hebben ze bere trek.

Lisbeth van Lintel Wintergreetings_english

Variant

Voor mijn engelstalige familie en vrienden heb ik ook nog een engelse versie van de kaart gemaakt. Met iets andere tekst, maar wel nog volgens het ‘elfje’ principe. Een ‘elfje’ houdt in dat het ‘gedicht’ uit totaal 11 woorden bestaat.

Dit is het recept:

  • regel 1 – een woord
  • regel 2 – twee woorden
  • regel 3 – drie woorden
  • regel 4 – vier woorden
  • regel 5 – een woord

Borrelen

Wat ik zo mooi vind aan de winter is dat het een dor en saai seizoen lijkt te zijn, maar ondertussen is er van alles zich aan het voorbereiden is op de lente en het komende jaar. En zo voel ik mij op dit moment, er is nog niet zo veel te zien of te merken (behalve een opfrisbeurt van mijn site) maar ondertussen borrelt er van alles in mij aan ideeën en plannen. Ik heb zin in wat het komende jaar gaat brengen!

Lisbeth van Lintel Wintergroet 2018