Zelf doen (2)

En waarom zou je het niet zelf doen? Er zijn zo veel leuke dingen om te onderzoeken, te leren en zelf te doen. Of je vind iets echt niks aan en je hebt het te druk met andere leuke dingen. Dat kan, besteed het dan maar uit (aan mij) en doe het niet zelf. De laatste weken ben ik wat ‘Doe-het-zelf-ontwerp-zaken’ tegen het lijf gelopen die ik graag met jullie deel.

Postzegels

Wanneer je – net zoals ik – wel eens een kaartje naar iemand buiten Nederland stuurt, dan is het je waarschijnlijk opgevallen wat een saaie buitenland-postzegels Nederland rijk is. Ik ben klaar met die blauwe molentjes, fietsen en koeien-postzegels. Op de Post.nl site blijkt dat er toch ook mooie zegels voor binnen en buiten Nederland zijn. Wat ook kan, is zelf een postzegel ontwerpen, dat is leuk! Ik heb mijn pas ontworpen beer-patroon als plaatje naar Post.nl gestuurd en zie hier het resultaat:

Postzegel Lisbeth van Lintel

Deze beer-zegels kosten 11,35 voor 10 stuks (binneneland). Dat is wel wat duurder dan 10 gewone postzegels op een vel (8,70). Maar hey! Je hoeft nu geen wereldberoemd ontwerper te zijn om toch je eigen postzegels te kunnen plakken.

Hier is de link naar de postzegels

Foto’s

Foto’s neem je omdat je iets wil vastleggen, omdat het mooi is, ontroerend of gewoon grappig. Ik heb niet altijd mijn fotocamera bij de hand en dankzij de mobiel met camera is een foto toch zo gemaakt. Daarna ‘zie’ ik het nooit meer terug, behalve op mijn kleine schermpje. Jammer toch.. Gelukkig is er een oplossing! Er zijn bedrijfjes die zich toeleggen op het printen van onze mobiele vergeten foto’s. Lief he? Een daarvan is Klikkie.

Ik heb meteen een jaarabonnement op Klikkies print-aanbod genomen. Misschien iets te snel want er zijn nog meer printbedrijfjes zoals bijvoorbeeld Lalalab. Deze heeft meer printmogelijkheden voor je foto’s dan Klikkie. Er is natuurlijk ook de HEMA of het Kruidvat.. Wanneer ben jij daar voor het laatst geweest om foto’s te laten printen? Precies.

Met Klikkie (een Nederlands bedrijf) gaat het printen heel simpel. Je neemt een maand-, halfjaar- of jaarabonnement en elke maand kun je 10 foto’s via hun site uploaden en laten printen. Na een paar dagen valt er een zwarte envelop op de mat met jouw foto’s. Bij mij hangen ze nu aan de muur te pronken. Om de foto’s van de maand Maart een plekje te geven, zal Januari het veld moeten ruimen. Die foto’s kunnen dan mooi in het Klikkie fotoboek (gratis bij een jaarabonnement). De prijzen zijn vanaf 7,95 voor een maandabonnement (die maandelijks opzegbaar is). Ik had wel iets meer fotopapier-kwaliteit verwacht, maar het zijn mooie prints die nu niet meer als digitale bestandjes door het leven gaan.

Klikkie Lisbeth van Lintel

Schrift

Als laatste in dit rijtje; het schrift. Ik had een groot volgeschreven A4 schrift van de Flow. Helaas kwam ik maar geen mooie A4 schriften zonder lijntjes tegen (oplettende lezers weten inmiddels dat ik gruw van gelinieerd papier). ‘Waarom..’ – bedacht ik me – ‘Waarom dan niet zelf een omslag laten printen? Kan dat?’ Tuurlijk! Na even googelen kwam ik uit bij de Fotofabriek. Hier kun je een heleboel spullen online van een afbeelding laten voorzien. Waaronder ook A4 schriften met prachtig blanco pagina’s en dat al vanaf 3,99 (plus 1,95 verzendkosten). Het enige waar ik niet aan dacht, was om te checken welk papier er gebruikt zou worden voor het omslag. In dit geval is dat glimmend foto-karton (wat ik voor een schrift toch minder mooi vind). Waarom de binnenkant van het omslag niet bedrukt kan worden, is verder nog een raadsel. Ondanks deze kanttekeningen heb ik mijn schrift in huis en ben ik er blij mee.

Schrift Lisbeth van Lintel

Wat maak jij zelf? Of waarvan denk je nu ‘Lisbeth, dat kun je beter daar-en-daar laten doen’. Stuur me een berichtje, reageer hieronder of laat het weten via de Facebook/Linkedin post waar deze blog ook komt te staan. Ik ben benieuwd!